Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Født i '54, selvstændig trykker i 25 år, nu førtidspensioneret p.g.a. gigt i ryggen (Mb. Bechterew).
Mit første møde med folkemusik var pladen "All around my Hat" fra 1975 med Steeleye Span. Siden jeg så og hørte McCalmans til en koncert i 1976 har jeg været betaget af skotsk folkemusik. Jeg prøvede første gang at spille på en Bodhrán til en workshop med Martin O'Hare fra gruppen Ash Plant (nu også med i TradLads) under en Festival i Horsens omkring 1990. Samme år købte jeg en billig pakistansk Bodhrán på Tønder Festivalen.
Udviklingen gik dog ikke så stærkt, da jeg ikke rigtigt havde nogen at øve med eller lære fra, og i øvrigt aldrig har været særlig flittig til at øve mig på noget som helst.
Jeg begyndte at spille violin i 1994 og sækkepibe i 1997. Med tiden er flere af instrumenterne blevet udskiftet med bedre og jeg vil da også gerne tro, at spillemanden selv har lært en smule undervejs, ikke mindst takket være de kontakter jeg har skabt gennem FolkSkovlund.

I 2001 mødte jeg Carsten "Bager" Pedersen på et sækkepibekursus på Føhr, han havde nogle vilde ideer om at lave en festival for musikere i sin have. Jeg synes jo nok det lød noget ambitiøst, for nu at udtrykke det diplomatisk, men minsandten om ikke det lykkedes - med gode folks hjælp - og selvfølgelig var jeg med.

Jeg synes, at en ildsjæl som Carsten fortjener al den opbakning, man kan give ham, for så sker der altså noget. Det er der heldigvis også rigtigt mange i Skovlund der gør. Da jeg jo bor lidt uden for Skovlund (95 km) er det ikke så ligetil i det daglige. Det er derfor dejligt at kunne hjælpe ved at vedligeholde hjemmesiden og lave diverse tryksager, hvilket jo netop min fortid som trykker giver mig en vis indsigt i. Det har også været en spændende udfordring at producere både CD'er og DVD'er fra tidligere års festivaler. Jeg har desuden hjulpet med på sidelinien med at finde instruktører og med at sammensætte spillegrupperne.

FolkSkovlund drejer sig om musikerne og om at folk kan komme og se hvor sjovt vi har det. Samtidigt er det også en opfordring til folk om at begynde at spille selv, også selvom man er lidt oppe i årene. Jo flere man kender, jo flere muligheder åbner der sig: Der findes mange kurser, workshops og småfestivaller hvor man kan lære noget. Vel er der grænser for hvor dygtig man kan blive, hvis man starter sent, men grænserne for hvor sjovt vi kan have det, dem flytter vi selv! Venner fra FolkSkovlund finder f.eks. også sammen til Skagen Festival, Tønder Festival, mangfoldige spillemandskurser, til træf i Tyskland eller på Vammen Musikcamping. Det griber mere og mere om sig!