FolkSkovlund - altid weekenden efter Pinse

Hvad er formålet med det hele?
Du kan også hente vores PR-folder som PDF (524Kb)

Vi er selv en flok håbefulde, glade hobbymusikere, der efterhånden gerne vil kunne spille lidt mere end "The Wild Rover". Derfor har Carsten Pedersen i 2002 taget initiativet til at skabe rammer for en weekend med en masse kontakter på kryds og tværs, festligheder, umusikaliteter og har døbt konceptet FolkSkovlund. En weekend hvor vi mødes for at spille, synge, grine og helst lære noget nyt og knytte nye venskaber. Måske er det noget for dig. Folk Skovlund tager sin form ved hjælp fra frivillige, og vi prøver at holde omkostningerne på et absolut minimum.

Vi holder til på Spejdercentret Assenbæk Mølle, hvor man enten kan sove på sovesal, eller vælge at campere selv. Der er både bad og toiletter og maden vil nogle af de lokale, fortræffelige gastronomer tage sig af. De har bestemt, at kan I ikke huske musikken når I tager hjem, så husker I i hvert fald maden!!! Byens "gamle" bager har lovet at bage brød og kager og det plejer han da også at komme helt godt fra.

Vi deler os op i små spillemandsgrupper og så spiller vi alt hvad remmer og tøj kan holde. Vi forsøger at have instruktører til alle grupperne og beder dem angive hvilke melodier, der skal arbejdes med i gruppen. Dermed håber vi at kunne reducere tiden, der går med at lære melodien og i stedet bruge den til arrangementet og til virkeligt at få musik ud af det. Det er en fordel, hvis du så nogenlunde behersker dit instrument, for egentlig instrumentundervisning er der ikke så meget af.
Til sidst skal det hele kulminere i en fælles koncert lørdag aften.

For at vi kan lave dette her, er vi nødt til at have en masse frivillige til at passe os op i de dage: mad, overnatninger, kort sagt alt det praktiske. Derfor er det så meningen at vi spiller for dem lørdag aften, så de kan se hvad vi har brugt tiden sammen på.

Vil man deltage, skal man være her senest torsdag kl. 18.00 og til søndag kl. 11.00. Det med at deltage halve dage, får ingen af os noget ud af.

Ideen med det hele er, at I kan få en masse nye venner og kontakter og lære noget nyt. Har du noget du gerne vil have prøvet af med nogle andre spillemænd så tag det med. Vi vil så spille på kryds og tværs af hinanden.

Prisen for hele arrangementet kan du se her.
Vi søger offentlige tilskud til instruktørerne, disse betales altså ikke ud af deltagergebyret.

Har dette fanget din interesse , kan du ringe eller maile til formanden, så registrerer vi dig og sender dig en
indbydelse. Indbydelserne sendes ud fra februar til alle 45 pladser er besat.:
Carsten Pedersen
Solbakken 15
Skovlund
6823 Ansager
Tlf. 75 29 25 25
E-mail carsten@folkskovlund.dk

Vi tager 40-45 spillemænd m/k ind i år, dem der kommer først er så med og resten kommer på venteliste. Senest i marts vil du så får besked på  om du er med. Kommer du ikke med får du automatisk en indbydelse til næste år.

Hvor foregår det? HER

  1. Vi har mange gode festivaler her i Danmark, hvor de forskellig professionelle orkestre spiller, og hvor vi som publikum kan vælge den genre vi kan lide. Det er ikke vort formål!!

  2. FolkSkovlund er for rigtige amatør folk-musikanter, hvor vi mødes for at spille sammen og lære noget af hinanden, såvel grupper som enkelt musikanter, og få mange nye kontakter mellem hinanden.

  3. Det skal være sådan at vi alle kan  være med. Der er ingen optagelseskrav, men en ønskeseddel skal udfyldes, så vi kan se, hvad du kan og spiller på. Så er det lettere at sætte musikanterne sammen i grupper på ca. 5 - 6 personer på kryds og tværs, og bruge netop det du er god til.

  4. Det vigtigste er at spillemændene får noget ud af festivalen, og udgifterne dækker kun forplejning og logi (vi skal hvile i os selv økonomisk). Et håb vil være at vi hvert år kan afslutte festivalen med en koncert med jer om lørdagen, hvor vi vil tage et symbolsk beløb for publikum. Disse midler vil gå til året efter, så vi ikke skal have vore egne sparepenge ude at svømme.

  5. Alle penge, som kommer ind på festivalen, også hvad vi eventuelt får skænket af sponsorer, bliver i FolkSkovlund. Vi støtter ikke andre formål!

  6. FolkSkovlund er meget afhængig af frivillige folk, der vil hjælpe med at lave lave mad, logi, alt det praktiske og meget mere. Derfor skal der hvert år laves tiltag for disse uundværlige kræfter, så de har lyst til at deltage igen. Som f.eks. gratis koncert, måske vi kan lære dem noget om folkmusik.